Frågor och svar

Våra ScanNCut-experter har delat några vanliga frågor som hjälper dig att få ut det mesta av din ScanNCut.
Om svaret du söker inte finns i listan, läs mer i vårt Solutions Center.


Kan jag ändra färgkontrastnivå när jag använder direktklippet eller skannar för att skära data?
I direktklipp kan du det inte - och av en bra anledning. ScanNCut-maskinen behöver se den skannade bilden i sitt ursprungliga färgschema. På så vis kan det avgöra vilken del av färgområdet det kan känna igen och klippa. I funktionen Scan to Cut data kan du ändra kontrastnivåerna, så du kan styra hur mycket information du vill att ScanNCut ska bearbeta för din design.
 Många faktorer bestämmer detta. För det första kan varje maskin variera något, såväl som mattorna. Mattans användning, material som används, klimat och fuktighet kan också spela en roll i varför olika mattor reagerar och fungerar annorlunda.

Hur kan jag se mönster att klippa när tyget som jag skannat är så mörkt?
Det finns en inbyggd funktion som avmättar ytfärgen och låter dig enkelt se dina motiv. För att komma åt det, tryck bara på tangenten till vänster med skiftnyckeln. Bläddra ner till sidan för bakgrundsalternativet. Här kan du välja dimmerbilden (grå med vita polka punkter) eller välj "Av" för att stänga av den skannade bilden. Detta gör att du fortfarande kan se din bakgrund och ställa in din design exakt var du vill att den ska klippas på tyget.

Hur använder jag ScanNCut för att klippa i tyg?
Stryk ditt tyg, om möjligt. Använd sedan ett tygstödblad till din Standardmatta. Ta sedan tyget och lägg det försiktigt över din matta i rutnätet. När det är på plats, kör baksidan av ditt spatelhandtag över ditt tyg. Detta trycker ner tyget på din matta och släpper ut alla luftfickor.

Innan du klipper ditt tyg, gör alltid ett provklipp för att säkerställa att ditt tyg och bladdjup fungerar tillsammans. Börja med ett mindre bladdjup och arbeta dig upp till vad du behöver. Detta undviker att du klipper för djupt och skadar din matta. När du har önskat bladdjup, klipp din design efter behov. Om bladet fortfarande inte fungerar, försök med klipptryck och klipphastighet i dina verktygsfunktioner.

Hur länge kommer mina mattor att hålla?
Det beror på vad du använder varje matta till och hur ofta de används. För att behålla din mattas livslängd, kolla in våra vanliga frågor om vilken matta som skall använda till vad? Detta hjälper dig att använda dina mattor på ett lämpligt sätt, vilket hjälper till att förlänga livstiden på dem.

Vi rekommenderar även att du använder Tyg-supportarken för att bevara din standardmatta. Detta ark är perfekt för skärning av fibrösa material, såsom tjockare tygtyper. När du har använt det, helt enkelt ta bort det från din matta och byt ut mot ett nytt. Detta hjälper till att förlänga livslängden hos dina mattor under tygskärning och användning.

Ett annat sätt att förhindra att skära genom mattor är att prova en testskärning innan du skär ut din design. Tips: starta testningen med en lägre inställning.

Hur länge kommer mina pennor räcka?
Livslängden på en penna beror på en mängd olika faktorer, inklusive användning.

Hur länge kommer kniven att räcka?
Det beror på användningen och användningsfrekvensen för varje blad.

Jag försöker klippa i tyg och bladet drar. Hur vet jag vilket blad och matta som är bäst?
Vid tygskärning, använd tyg som är uppbackad med ett underlägg/klisterpapper (stabilisator). Välj sedan Standardmatta och Standardbladhållaren och kniv. Börja med en bladdjupinställning på 6 på patronen och standardinställningarna för Klipphastighet [3] och Klipptryck [0] i verktygsfunktionen. (Dessa standardinställningar är markerade.)

Använd testläget för att klippa ett provstycke först på cirka 1" fyrkant. Om du inte gillar bladdjupet på 6, testa tills du hittar vad som fungerar för dig. Vi rekommenderar att du skapar en klippguide där du sparar din information. Den kommer att vara praktisk i framtiden.

Min matta är alldeles för klibbig. Jag är orolig att det inte släpper mitt papper och kan skada min design?
Crafter Erin Bassett rekommenderar att du lätt pressar din matta på ett klädesstycke för att minska den initiala klibbigheten. Den bör fortfarande vara kladdigt nog för regelbunden användning.

ScanNCut skär igenom många papperstyper. Hur vet jag var jag ska börja?
ScanNCut är utmärkt för skärning av papper. Med bakgrundsscan och Direct Cut-funktionen öppnar ScanNCut en helt ny värld av möjligheter. Vid klippning av papper är det bästa sättet att börja analysera ditt papper för att se vilket djup du behöver klippa till och genomföra en testklippning. Börja alltid med ett mindre bladdjup och arbeta dig uppåt. Din standard maskininställning ska fungera bra, men du kan justera efter behov.

Med tunt papper börjar du med ditt standardblad i 1-2. För kartong eller tyngre mönstrade papper, börja med ett djup av 4. För Cardstock, börja med ett djup av 6. För specialpapper ska du mäta ditt blad på ditt papper och se hur djupet fungerar och inte vara för djupt. För att bli bekväm med skärning, skapa en klippguide för att hålla reda på de bästa inställningarna. Din typ av material påverkar också vilken matta du använder. Kolla in vanliga frågor "Vilken matta ska jag använda för vad?" För att hitta det exakta svaret för dina skärbehov.

Vad gör jag om jag skär i min matta på första försöket - även om jag följde tryckta instruktioner?
Den enkla startguiden är en suggestiv guide som hjälper dig att komma igång med dina material. Men vi rekommenderar alltid att du använder en testinställning på din första skärning för att få en känsla för hur ScanNCut-maskinen fungerar. Varje typ av yta du skär kommer att vara annorlunda och några av de material du försöker klippa kan vara tunnare än det material som ursprungligen testades. Undvik att skada din matta genom att prova skärbladets djup och inställningar innan du prövar din design. Skär din testmarkering längst ner på din yta, ifrån var du vill klippa din design.

Vilken matta ska jag använda till vad?
Lätthäftande mattan är gjord för känsliga material som tunna papper, vävnadspapper, vellum, tunnmönstrade papper, vinyl och datapapper. Den låga klibbningen, även om den inte är så klibbig, kommer fortfarande att överleva genom många stycken av olika material.

Standardmatta är gjord för mer omfattande material. Denna matta hjälper dig att klippa saker som målade duk, kartong, denim, läder, tung och vanlig cardstock. För att hjälpa till att skydda och stödja tyg medan du klippte skapade vi också ett Tygstödark som kan användas flera gånger, tas bort och appliceras på din lila matta. Detta ark hjälper till att säkerställa att tyget är fastsatt vid skärning.

Varför behöver jag skriva ut alla mina JPG-filer? Varför kan jag inte bara importera dem med min USB?
ScanNCut läser bara FCM-filer så, för bästa resultat, skriv ut filen och skanna den till din maskin. Alternativt använd ScanNCut Canvas, en molnbaserad webbplats, som hjälper till att eliminera detta steg.

Kommer Brother att ha ett forum så jag kan få reda på mer från andra användare?
Ja, vi är glada att dela med dig av information som vi finner användbara med våra ScanNCut-användare. Det är viktigt för oss att det finns en plats som användarna kan känna sig bekväma med att dela projekt och information med andra. Vi arbetar med detta och kommer gärna ha en ScanNCut-community för att dela information med.